Onderwijs
Regeneratief onderwijs verschilt van traditioneel onderwijs door de nadruk op het herstellen en versterken van de relatie tussen leerlingen, docenten en de bredere gemeenschap. Het richt zich niet alleen op kennisoverdracht, maar ook op het bevorderen van de holistische ontwikkeling van kinderen, waarbij aspecten zoals emotioneel welzijn, zelfbewustzijn en sociale verantwoordelijkheid centraal staan.
In plaats van het enkel reproduceren van kennis, streeft regeneratief onderwijs ernaar om duurzame leerprocessen te creëren die bijdragen aan de veerkracht van zowel de leerlingen als de gemeenschap. Het moedigt actieve betrokkenheid, samenwerkend leren en het ontwikkelen van intrinsieke motivatie aan, wat het leerproces persoonlijker en relevanter maakt voor de leerling. Er is daarnaast vaak aandacht voor de psychologische basisbehoeften van de leerlingen, zoals autonomie, competentie en verbondenheid, die hun intrinsieke motivatie en welzijn bevorderen.
Kortom, regeneratief onderwijs legt de focus op langdurige groei, herstel en samenwerking, in plaats van enkel het behalen van academische prestaties.
Een grote passie van mij is de volgende generatie. Niet alleen mijn eigen kinderen, maar ook veel tieners en jongvolwassenen zijn op mijn pad gekomen. Ik ben dankbaar voor de plek die ze in mijn hart hebben ingenomen en de lessen die ze me hebben geleerd.
Door mijn ervaring als TOAH-leerkracht werd ik meermaals geconfronteerd met de gevolgen van schooluitval, niet alleen voor de kinderen maar ook voor hun ouders. Dit zette me op het spoor van flankerend onderwijs.
Ik wil ijveren voor financiële ondersteuning aan leerinitiatieven op gemeentelijk niveau in samenwerking met de Vlaamse schepenen voor onderwijs.
Hieronder kan u nog een interview met mij beluisteren dat in januari 2024 verscheen. (+/- 50min)